Nadziane pomidory

Co jest u Was hitem w menu na imprezach? U mnie zdecydowanie sałatki podane w niebanalny sposób. Oprócz nadziewanych muszli makaronowych sprawdzają się też u mnie faszerowane pomidory. Im mniejsze tym lepiej, choć oczywiście trudniej. Kto ma ochotę spróbować?

Składniki:

  • 6 małych pomidorów
  • puszka tuńczyka
  • 100 gr makaronu w kształcie ryżu
  • mała puszka kukurydzy
  • 4 małe ogórki kiszone
  • pół żółtej papryki
  • 2 łyżki majonezu
  • łyżeczka musztardy dijon
  • zioła prowansalskie, pieprz do smaku

Wykonanie:

  1. Gotujemy makaron do miękkości.
  2. W misce mieszamy składniki na sałatkę (ogórki i paprykę kroimy wcześniej w kostkę), dodajemy wystudzony makaron, doprawiamy i mieszamy z musztardą i majonezem. Odstawiamy do „przegryzienia” składników na ok. godz.
  3. Pomidory myjemy, odcinamy w nich „kapelusik” z szypułką i delikatnie wydrążamy środek.
  4. Nakładamy sałatkę do pomidorów tuż przed podaniem. Dekorujemy listkami bazylii.

Smacznego!

 

IMGP2438.JPG

Advertisements

5 responses to “Nadziane pomidory

  1. Pingback: Sylwestrowe menu – 10 najlepszych blogowych przepisów | Mama z miasta·

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s