Fasolka szparagowa z bułką tartą

Fasolka szparagowa polana złocistą bułką tartą to mój smak z dzieciństwa dlatego uznałam że będzie idealną przekąską na dzień dziecka. Jasiek jeszcze za mały żeby docenić jej walory ale dla niego były dziś inne atrakcje :).

Składniki:

  • 80 dkg fasolki szparagowej
  • łyżka soli
  • łyżeczka cukru
  • 2 łyżki masła
  • 2 łyżki bułki tartej

Wykonanie:

1.Fasolkę obrać ułamując końce i sprawdzając czy nie ma łyka. Ta pierwsza w sezonie nie ma.

2.Wypłukać, zalać zimną wodą w sporym garnku i doprowadzić do wrzenia. Dodać sól i cukier i gotować do miękkości na średnim ogniu 30-40 min. Odcedzić.

3. Na patelni sklarować masło, dodać bułkę tartą i chwilkę przyrumienić. Polać fasolkę bułką i gotowe. Smacznego!

IMGP1918b

Reklamy

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Facebooku

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Wyloguj / Zmień )

Zdjęcie na Google+

Komentujesz korzystając z konta Google+. Wyloguj / Zmień )

Connecting to %s