Pasta z makreli

Uwielbiam weekendowe, niespieszne śniadania. Mogę wtedy przyrządzić coś na co w tygodniu nie ma czasu a mianowicie pyszne pasty kanapkowe. Dziś dzielę się przepisem na moją ulubioną pastę z wędzonej makreli z ogórkiem kiszonym i jajkiem. Tylko uwaga na ości! Ja przeglądałam wszystko 3 razy i i tak coś znalazłam.

Składkiki:

  • jedna wędzona makrela
  • 3 ogórki kiszone
  • 2 jajka ugotowane na twardo
  • szczypiorek
  • dwie łyżki majonezu
  • łyżeczka przecieru pomidorowego lub keczupu
  • sól, pieprz do smaku

Wykonanie:

1.Makrele obrać ze skóry, rozdrobnić wyjmując wszystkie ości. Ogórki obrać i pokroić. Szczypiorek poszatkować, jajka pokroić w kostkę.

2. Wszystko wsypać do pojemnika i dodać przyprawy, majonez i przecier. Wymieszać.

Gotowe! Podawać na świeżym pieczywie z dodatkiem pomidorków cherry. Pyszne! Polecam!

IMGP1117.JPG

Advertisements

One response to “Pasta z makreli

  1. Pingback: Krem z wątróbki na kanapki | Mama z miasta·

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s