Nadziewane muszle makaronowe

Po naszym ostatnim pichceniu został mi w lodówce ugotowany brokuł, otwarta puszka kukurydzy, pół czerwonej papryki i pół fety. Aż się prosiło żeby zrobić sałatkę. Ale żeby nie była jak zwykle podałam w muszlach… Pycha.

Składniki:

  • 1 ugotowany brokuł
  • pół świeżej papryki
  • mała puszka kukurydzy (lub pół dużej)
  • pół fety
  • łyżka majonezu
  • łyżka śmietany
  • dwa ząbki czosnku
  • odrobina soli ziołowej
  • 14 dużych muszli makaronowych
  • łyżka oleju

Wykonanie:

Brokuł, fetę i paprykę pokroić w kostkę, dodać kukurydzę i posolić. Rozmieszać w kubeczku śmietanę, majonez i przeciśnięty przez praskę czosnek. Sos dodać do sałatki i wymieszać. W lekko osolonej wodzie z dodatkiem łyżki oleju ugotować muszle do miękkości (u mnie było to zdecydowanie dłużej niż napisano na opakowaniu – ciasto jest dość grube więc trzeba pogotować). Odcedzić delikatnie muszle. Wystudzić. Nadziewać. Podawać. Degustować.

Smacznego!

 

Advertisements

One response to “Nadziewane muszle makaronowe

Skomentuj

Wprowadź swoje dane lub kliknij jedną z tych ikon, aby się zalogować:

Logo WordPress.com

Komentujesz korzystając z konta WordPress.com. Log Out / Zmień )

Zdjęcie z Twittera

Komentujesz korzystając z konta Twitter. Log Out / Zmień )

Facebook photo

Komentujesz korzystając z konta Facebook. Log Out / Zmień )

Google+ photo

Komentujesz korzystając z konta Google+. Log Out / Zmień )

Connecting to %s